.::Szuperkurzus

 

David W. Lightfoot (Georgetown University) & Betty Tuller (Florida Atlantic University): Language and complexity science: dynamics

2009. július 6-10.

MTA Nyelvtudományi Intézet

 

Az MTA Nyelvtudományi Intézet ebben a tanévben is folytatja szuperkurzus-sorozatát felsőéves egyetemi hallgatók, doktoranduszok, valamint érdeklődő nyelvész kollégák számára.

A következő kurzus előadója prof. David W. Lightfoot (Georgetown University), a generatív nyelvtörténet megteremtője és prof. Betty Tuller (Florida Atlantic University) beszédpercepció-kutató, akik "Language and complexity science: dynamics" címmel tartanak előadássorozatot 2009. július 6. és 10. között.

A kurzus tematikája itt olvasható.

A kurzus óraterve innen letölthető.

A kurzus
helyszíne: MTA Nyelvtudományi Intézet (Budapest VI., Benczúr u. 33.), földszinti előadóterem

időpontja: 2009. július 6-10., 10.00-13.00-ig

A kurzus látogatása ingyenes, de az előadók kérésére szeretnénk felmérni a potenciális résztvevők számát, ezért arra kérjük az érdeklődőket, hogy május 8-ig jelezzék részvételi szándékukat Egedi Barbárának az egedib@yahoo.com e-mail címen.

Az ELTE, DE, SZTE, PTE és PPKE Elméleti illetve Általános Nyelvészeti Tanszékeit, az elmúlt tanév gyakorlatának megfelelően, ezúttal is felkérjük arra, hogy a fenti kurzust a 2009/2010-es tanév első félévének kurzuskínálatában hirdessék meg, annak érdekében, hogy a részt vevő hallgatók kreditet is szerezhessenek.

Kérjük, hogy az érdeklődő hallgatók a tantárgy felvételének módjáról a megfelelő tanszékeken informálódjanak. A doktorandusz hallgatókat arra kérjük, hogy kreditszerzési igényüket a doktori iskolájukban jelezzék.

 
 
 
 
 
 

 

A kurzus tematikája

A kurzus óraterve

Letölthető olvasmányok:

- P. W. Anderson: More Is Different. In: Science, New Series, Vol. 177, No. 4047 (Aug. 4, 1972), pp. 393-396

- David Lightfoot: Century of history

 

David W. Lightfoot honlapja

Betty Tuller honlapja

Georgetown University

Florida Atlantic University