Ezen az oldalon meghallgathatja a gazdagréti kábeltelevízió műsorából válogatott hanganyagot, s megtekintheti annak intonációs átiratát.

Javasoljuk, hogy a hanganyag és az átirat együttes tanulmányozása előtt olvassa el Varga László Prozodémák a magyar beszédben és jelölésük az intonációs átiratban című tanulmányát.

A hanganyag meghallgatásához -böngészőtől függően- szükség lehet egy beépülő alkalmazás telepítésére. Ennek a legfrissebb kiadás letölthető innen.

A kábeltelevízió adásából válogatott hanganyag átiratának elolvasásához segítséget nyújt a mellékelt jelmagyarázat, mely a képernyő bal oldalán a „jelmagyarázat” feliratra kattintva bármikor megjeleníthető, s ugyanide kattintva eltüntethető. Az átirat képernyőn megjelenő, a szürke sávig tartó részéhez tartozó hanganyagot a jelre kattintva játszhatja le. Minden egyes oldalon csak a szürke sávok között megjelenő szöveghez tartozó hanganyagot hallgathatja meg, a szöveg továbbhallgatásához az átiratban tovább kell lapozni, s újból rá kell kattintani a jelre. A szövegben való előre- és hátralapozás a nyilak segítségével oldható meg.

Figyelmébe ajánljuk még Varga Lászlónak a 2006-os szemmel egy 1987-es írásomról című tanulmányát.