Nyitólap > "A magyar nyelv helyzete a digitális korban" című konferenciá

 

 

 

Az MTA Nyelvtudományi Intézete és a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke közös rendezésében került sor 2013. január 18-án "A magyar nyelv helyzete a digitális korban" című konferenciára, amely egyben az Európai Bizottság és az MTA által támogatott CESAR projekt záróeseménye volt.

Az MTA Székházában tartott konferencián  köszöntő beszédet mondtak  a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nemzetgazdasági Minisztérium, Külügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériumának magas rangú képviselői és a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője. 

A konferencián magyar és külföldi nyelv- és beszédtechnológiai szakemberek vitatták meg a magyar nyelv technológiai támogatásában mutatkozó kihívásokat és bemutatták az eddig elért eredményeket. A felszólalók mindegyike egyetértett abban, hogy a magyar nyelv technológia támogatottsága nemzetstratégiai ügy, mivel a magyar nyelv digitális életképessége közvetlenül érintheti kultúránk fennmaradását, gazdaságunk versenyképességét, a nyelvi korlátok lebontását a digitális térben.

A konferencia programját, az előadásokat és a sajtóvisszhangját bemutató oldal itt található.

 

 

 

 

Módosítva: 2013.01.23.