2021. február 5.

english version

Az MTA Alkalmazott Nyelvészeti Munkabizottsága és a Nyelvtudományi Intézet meghirdeti az Alkalmazott Nyelvészeti Doktoranduszkonferenciáját, melyre évenként kerül sor. A tizenötödik konferencia online kerül megrendezésre.

A konferencia célja

Az alkalmazott nyelvészet témaköreivel számos doktori programban foglalkoznak igen magas szinten az országban. A különböző programok résztvevőinek azonban kevés lehetőségük van arra, hogy betekintsenek a többi programon belül végzett munka részleteibe és hogy megismerjék más doktori hallgatók fő kutatási területeit, kérdéseit és módszereit. Az Alkalmazott Nyelvészeti Doktoranduszkonferenciák ebben szeretnének segítséget nyújtani.

A konferencia célja az, hogy lehetőséget teremtsen az alkalmazott nyelvészet területén végzett magas szintű doktori kutatások bemutatására, a különböző témákban felmerülő kutatási kérdések és problémák megvitatására és a kutatók egymással valamint a szakma többi képviselőjével folytatott tudományos kommunikációjának elősegítésére.

A konferencia témakörei

A konferenciára az alkalmazott nyelvészet bármely területéhez tartozó előadást várunk doktorandusz- és mesterszakos hallgatóktól.

Jelentkezés a konferenciára

A konferenciára doktoranduszhallgatók jelentkezését várjuk, függetlenül attól, hogy milyen programban folytatnak (doktori) tanulmányokat.

Az előadások

 

témája: az alkalmazott nyelvészet témakörei

jellege: kutatási beszámoló az elvégzett kutatásról

 

nyelve: magyar (kivéve, ha az előadó anyanyelve nem magyar)

 

Információkérés

az alknyelvdok[kukac]nytud.hu e-mail-címen